Experience Center, broedplaats voor nieuwe ontwikkelingen

 

Verscholen, achterin de grote productiehal in Tilburg, is een compleet ‘vlees- en vleeswarenfabriekje-in-het-klein’ ingericht: het Group of Butchers Experience Center. Alles op vlees- en vleeswarengebied kan er worden gemaakt, maar dan in bescheiden hoeveelheden; monsters, demo- en teststukken. Vier vakmensen werken hier continue aan de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde producten. Aan het hoofd van dit development team: Willem Miltenburg. ‘Stapelgek op vleeswaren’ is op hem zeker van toepassing. Hij gunt ons een inkijkje in zijn werkzaamheden als productontwikkelaar.

‘Als wij een nieuw of vernieuwd product presenteren, wordt de klant uitgenodigd in onze Grill Academy in Tilburg. Meestal komen ze met een hele delegatie. Wij maken mooie toonbankpresentaties, een oven staat startklaar om te kunnen grillen of andere bereidingen toe te passen. Planken, messen, snijmachines, alles is aanwezig. Dan is het presenteren en proeven geblazen! En goed luisteren naar het commentaar. In ons Experience Center hebben wij het uitontwikkelde product dan al uitgebreid getest. We maken proefmonsters en denken alvast na over hoe het product straks in het groot in productie kan worden genomen.

Vragen en verzoeken van supermarkt- en slagerijketens en groothandels bereiken ons meestal via Verkoop. Het aantal groeide de laatste jaren explosief. Alleen al omdat het aantal verkopers is gestegen van drie naar een mannetje of dertien. Bovendien verandert de markt; naast lekker is gezond eten steeds meer de norm. Daaruit vloeien bijvoorbeeld verzoeken voor bijvoorbeeld zout- en vetreductie, waarmee we actief aan de slag gaan. Als we er niet zelf allang mee bezig waren. Op directieniveau wordt de beslissing genomen óf we iets gaan doen met zo’n vraag en wáár, op welke vestiging, we dat het best kunnen doen.

‘Hoelang tussen de eerste aanvraag en presentatie? Als het moet, lukt dat in vijf weken. Dat is supersnel. We kunnen zo slagvaardig zijn, omdat we een goed op elkaar ingespeeld team startklaar hebben staan. Plus alle ontwikkel faciliteiten, die je je maar kunt wensen. Ja, we houden de druk op de ketel. Toch nemen we alle tijd om goed te proeven. Dat kan alleen in alle stilte en rust.

Ons werk begint met het glashelder krijgen van de vraag. Waar is precies behoefte aan? We moeten het vereiste doel kennen. Je kunt niet ontwikkelen, als je niet weet waarheen je moet werken. Een duidelijke start en eind, daar zoeken we naar. Afkeuren van een product hoort ook bij het ontwikkelproces. Daar moet je wel tegen kunnen. Het is de kunst om kritiek en opmerkingen om te buigen naar oplossingen om het uiteindelijk wél goed af te leveren. Maar áls het nieuwe product dan is goedgekeurd, en het kan verder het grote productietraject in, dan geeft dat ongelofelijk veel voldoening!’

Terug


VOOR BELGIE:

Group of Butchers Scheurbroek 20, 9860 Oosterzele Belgie

+32 (0)9 362 50 78 +32 (0)9 362 54 57 info@groupofbutchers.com

Ondernemingsnummer: BE0415.668.358

VOOR NEDERLAND:

Group of Butchers Kapitein Grantstraat 5, 5015 BA Tilburg Nederland

+31 (0)138 505 920 +31 (0)138 505 934 info@groupofbutchers.com

De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Group of Butchers is echter niet verantwoordelijk voor enige schade die voortkomt uit onjuiste of onvolledige informatie die hier eventueel op terecht is gekomen. Voor de meest recente informatie belt u met +31 (0)138 505 920 of stuurt u een e-mail naar info@groupofbutchers.com

Group of Butchers sponsort Stichting Het Vergeten Kind


Follow